Skogsholmen Gjestehus

Skogsholmen Gjestehus

Skogsholmen Gjestehus er et sjarmerende bygg sentralt på den lille øya Skogsholmen med en enestående historie. Her vil du bli tatt godt vare på og bli møtt med hjerteligt vertskap.

Overnatting på Skogsholmen Gjestehus

Rundt 1920 hadde Skogsholmen nesten 100 fastboende. I storhetstiden var det dampskipskai, postkontor, bedehus og to butikker på øya. I dag har Skogsholmen ingen gjenværende fastboende. Skogsholmen Gjestehus står igjen med historien sin som strekker seg tilbake til 1940, da bygget sto ferdig som skole og internet.

I tretti år samlet internatskolen på Skogsholmen elever fra de omkringliggende øyværene. Hver fjortende dag kom et trettitalls elever til Skogsholmen for å bo på internatskolen. Etter fjorten dager i enten småskolen (første til tredjeklasse) eller storskolen (fjerde til sjetteklasse) reiste de tilbake og vekslet med nye elever.

På det meste hadde internatskolen nær 70 eleve, men da skolen stengte i 1971 var det bare en håndfull igjen. Et par år senere stengte butikken på øya, og den siste fastboende forlot Skogsholmen på begynnelsen av 1980-tallet. Skolen sto igjen, og i 2004 gikk en gruppe med lokale gründere inn og la ned 8500 dugnadstimer (drøyt fire årsverk!). Arbeidet ble lagt ned av folk med hus eller tilknytning på Skogsholmem, og etter tre år åpnet Skogsholmen Gjestehus i 2007. Overnattingen skjer i de gamle soverommene, frokosten serveres i elevenes gamle spisesal og ett av klasserommene.

Praktisk info

Antall sengeplasser: 4

Fasiliteter: Bad, WC, Dusj

Gjestebrygge: Ja

Innsjekk og utsjekk

Innsjekk: 14:00

Utsjekk: 12:00

Dette er inkludert

Ta kontakt

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer

Hopp rett ned til innholdet