RIB og sykkel – Vega rundt

Vega, med sin verdensarvstatus, er et attraktivt reisemål og byr på kulturopplevelser gode natur og et folk som vet å ta vare på nettopp deg.

Om aktiviteten

Vi har pakket denne opplevelsen med base på Havkanten. Her har du BO & Spise i kystatmosfære som bare du fortjener.

Du ankomst Nes på Vega med våre store charter Rib, sykler er med oss på hele reisen, hos oss får du velge blant et stort utvalg av modeller, vanlig sykkel eller EL. Så her er det bare å tråkke på. Herfra har du fantastiske muligheter i alle retninger.

Vega er relativt flatt og perfekt tilrettelagt for sykling. Her kan alle følge med, fra hele familien til de som ønsker et noe mere spårty tempo, du velger.

Vega byr på mange flotte naturopplevelser langs de fleste veier du måtte velge. Rundt om på Vega finnes det 18 merkede turløyper. 15 av dem er med i IL Vegas konkurranse der man registrerer seg på turmålet, samler poeng og er med i trekning om premier.

Det nye Verdensarvsenteret på Vega åpnet i april 2019. Senteret ligger på Gardsøy på Vega. I tillegg til Verdensarvutstilling skal senteret være et kompetanse-, formidlings- og besøkssenter for natur- og kulturverdiene i Vegaøyan Verdensarv, absolutt vert et besøk.

Dag for dag

Dag 1

Du hentes i Brønnøysund, Vi tar imot dere på avtalt sted og reiser sammen ned til vår charter Rib ned ved havna. Vi seiler over til Torghatten og her får dere muligheten til å ta en tur opp Totghattfjellet,fjellet med hull i. 

Etter en 2 timers stopp drar vi over til Vega og vi serverer lunch på Vega Verdensarv senter. Herfra seiler vi videre til Husvær og Havkanten. Havkanten blir deres base de neste 2-3 dager. 

Innkvartering, middag.

Dag 2.

Etter en herlig natt, velfortjent frokost står på nytt Rib klare, denne gangen med sykler, utstyr, niste og forfriskninger. Vi seiler over til Vega og Nes. Her får dere en hel dag/ettermiddag for sykling, utforskning og Vega trappa. Se hva Visit Helgeland skriver om Vega, øyhopping og Vegatrappa.

https://www.visitnorway.no/reisemal/trondelag/kystriksveien/aktiviteter-og-attraksjoner/opplev-kystriksveien-p-sykkel/yhopping-med-sykkel-p-helgeland/  

https://visithelgeland.com/no/Ravnfloget

Vi avtaler henting tilbake til Havkanten etter ditt ønske. På Havkanten denne kvelden arrangørers krabbefiske, krabbekoking og er vi ekstra heldig blir dette også nattmaten.

Dag 3.

Vi tar deg over til Herøy. Herfra har dere en hel dag/ettermiddag og vi anbefaler å sykle gjennom Herøyøyene videre over til Dønna, og benytter hele dagen til fantastisk natur, fugleliv og ikke minst alle attraksjoner for øvrig. En tur innom Heidis Sjokoladebrygge er nesten obligatorisk.

Praktisk info

Turleder: Ja

Alder: Ingen aldersbegrensning

Henting: Brønnøysund

Kansellering: Informasjon om kansellering

Dette er inkludert

Høydepunkter

  • Unike sykkelveier og stier
  • Fotosafari som tar pusten fra de fleste
  • Overnatting i kystatmosfære du kun får her
  • Naturen/Fuglelivet
  • Kulinarisk mat

Husk å ta med

Ta kontakt

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer

Hopp rett ned til innholdet