Havfiske

Hos oss kan du leie båt og prøve fiskelykken! Dra på oppdagelsestur og finn din egen øy eller bli med en skipper ut på fisketur!

Om aktiviteten

Drømmer du om å ta storfisken?

På Helgeland har folket livnært seg på fisk i flere tiår og det har alltid blitt fangst. Rundt Husvær, Brasøy og Skjærvær garanterer vi fisk i alle varianter. Drømmer du om å ta storfisken? Da er Havkanten på Husvær et ypperlig sted å begynne.

Ønsker du å teste fiskelykken på Helgeland?
Hos oss kan du leie raske stødige båter og selv prøve fiskelykken! Eller du kan bli med egen skipper ut på fisketur! Helgeland er viden kjent for sitt spektakulære fiske både sommer og vinter!

De fleste havfiskerne prøver seg etter torsk, lyr, sei og lange, men i dypet fanger du også mange typer flyndre. Sjøørret er en veldig populær sportsfisk – nærmest hele sesongen – og allerede i april starter makrell fisket.

Torsk, lange og sei fanger du vanligvis på 30-300 meters dyp. Vi bruker ofte en kombinasjon av rigger med gummi-makk eller andre imitasjoner, samt perler som lager dyr og agn. Agnet er oftest en bit med makrell eller sild, eller andre fete fisketyper. Havfiskestang med multiplikatorsnelle med plass til 300 meter med line. Da strømmen kan være sterk på det åpne havet bør man kunne bruke fra 30 – 500 gram med vekt.

 

Utleiebåter

Båtene passer også godt for dykkere, familieturer og til egen safari langs Helgelandsøyene.
Alle båter har GPS tracking og vårt vertskap vet til enhver tid hvor dere måtte være, dette gir en stor trygghet om det skulle oppstå uhell eller at dere bare har kjørt dere litt bort. Ingen sak, vi henter deg trygt hjem igjen.

Praktisk info

Alder: Ingen aldersbegrensning

Henting: Informasjon om henting

Kansellering: Informasjon om kansellering

Dette er inkludert

Høydepunkter

  • Gode fiskemuligheter
  • Tusenvis av øyer
  • Gamle fiskevær

Husk å ta med

Ta kontakt

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer

Hopp rett ned til innholdet